homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Informatie bijeenkomst Palliatieve Zorg

palliatieveAfgelopen donderdag 20 april was er bij Assadaaka Community, in samenwerking met SIGN (Stichting Interculturele Gezondheidszorg Nederland), een interessante en informatieve bijeenkomst over palliatieve zorg, voor niet-westerse migranten. Er waren 20 deelnemers.

Wat is palliatieve zorg
De bijeenkomst begon met informatie over wat palliatieve zorg nu precies is. Want palliatieve zorg is anders dan terminale zorg. Palliatieve zorg is zorg voor mensen die niet meer zullen genezen, terwijl terminale zorg is gericht op mensen die binnen enkele maanden zullen overlijden. Beide vormen van zorg zijn intensieve trajecten.
Ahmed: “Het is een belangrijk onderwerp, want het gaat over zorg voor mensen in een kwetsbare periode van hun leven. Het is goed dat we hier meer informatie over krijgen, zodat de mensen die dit nodig hebben, zowel de zieke als de mantelzorger, de hulp en zorg krijgen die zij op dat moment hard nodig hebben.”

Zorgen voor
Palliatieve zorg omvat de zorg voor kwaliteit van leven voor de patiënt en naasten. Op de voorgrond staat het verlichten en voorkomen van pijn en andere symptomen, het verlichten van psychosociale problemen en zingeving.
De dagelijkse (mantel)zorg is meestal in handen van de familie en naasten. Het voelt logisch en natuurlijk om dit te doen, maar kan ook zwaar zijn, zowel fysiek als emotioneel. Welke zorg is er eigenlijk beschikbaar voor hen, voor de familie en naasten, om hen te ondersteunen? Voor palliatieve zorg kunnen zij een beroep doen op thuiszorg, op vrijwilligers, maatschappelijk werk en kunnen de huisarts of thuiszorg om ondersteuning vragen.

Mogelijkheden
Hoe lang de palliatieve fase duurt is moeilijk te voorspellen, het kan zijn van 1 maand tot 3 jaar. Binnen de zorgverzekering valt de palliatieve zorg onder de basisverzekering. Het gaat dan bijvoorbeeld om verpleging of verzorging, of psychosociale ondersteuning. Dit kan plaatsvinden in het ziekenhuis, verpleeghuis, in een hospice of thuis. Wanneer iemand er voor kiest om thuis te blijven, kan de thuiszorg gewoon aan huis zorg leveren. Ze komen indien nodig meerdere keren per dag bij u aan huis. In een hospice kan men langere tijd verblijven als verzorging thuis niet meer lukt.

Zorgverlener
Tijdens de bijeenkomst werd ook voorlichting gegeven over het voorbereiden van het gesprek met de arts. Daarbij kwamen vragen naar voren als, wat wilt u van de dokter weten, waar bent u bang voor, wat wilt u dat de artsen doen als u lijdt, welke mensen kunnen u helpen en waar wilt u het liefste verblijven?

Islam
Ook werd er gesproken over de rol van de Islam binnen de zorg voor iemand in de laatste fase van zijn leven en wat er vanuit religie belangrijk is bij de stervensbegeleiding. Het was een bijzondere bijeenkomst over een belangrijk onderwerp.

Meer informatie kunt u vinden op: http://www.interculturelezorg.nl

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Palembangstraat 52, 1094 TK Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address) | W. http://www.assadaaka.nl
pallpla

Gepost door ahmed
Cafe • (1) CommentaarPermalink



mFn8fO rfyemqoiczeu, pxhatbgrndww, [link=http://jespgaagrpxd.com/]jespgaagrpxd[/link], http://omozraefbojt.com/

Posted by lrnvjxroyzq  on  11/05  at  09:08 AM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken