homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Privacy & computer

Overigens heeft Planet Internet een nuttige pagina met wetenswaardigheden en actueel nieuws over computerbeveiliging. Zie: http://www.planet.nl/planet/show/id=69169/sc=eb60c8

Gepost door Jan Hollander
(5) CommentaarPermalink



Wat het plaatje laat zien is nog onschuldig. De talloze spionage items tracking cookies, toetsenbordtoets opslag etc. Is veel rampzaliger. Niet alleen de programaatjes en cookies zelf, maar ook de software om het op te sporen begint irritant te worden. Ijstaart gebruikt Xoftspy (o.a.)
Toen het aangekocht werd waren er 34.000 definities van schadelijke files. Nu taat de teller al op 57.000 files en alle bestanden in de computer worden nagelopen op deze definities. Omdat het aantal bestanden op de PC ook groeit wordt het steeds lastiger en tijdrovender om je pc schoon te houden. In principe begin ik met een virusscanner en dan xoftspy. Maar de virusscanner loopt nu ca 90 minuten als je niets anders doet. Xoftspy niet zo lang maar gebruikt wel alle processor kracht. Internet gaat zo nog eens ten onder aan zijn eigen succes.

Posted by ijstaartindeoven  on  05/28  at  02:22 PM


  * Tachtig procent van alle Australische telefoongesprekken, e-mails, faxen en telexen wordt via Echelon naar de NSA doorgestuurd, aldus directeur Brady van de Australische geheime dienst.
  * In de Golfoorlog werden de glasvezelkabels in Bagdad opzettelijk gebombardeerd, zodat de Iraakse veiligheidsdiensten gedwongen werden via radioverkeer te communiceren. De NSA kon dit gemakkelijk onderscheppen.
  * In voormalig Joegoslavi? gebruikte Amerika dezelfde tactiek om telefoonkabels te vernietigen.
  * Volgens onderzoeksjournalist Duncan Campbell hebben Amerikaanse bedrijven tussen 1993 en 2000 voor 26,7 miljard dollar aan opdrachten van Europese bedrijven afgesnoept. Dankzij Echelon.
  * Eveneens volgens Campbell: in 1996 verloren Ballast-Nedam en Interbeton een opdracht van 129 miljoen gulden voor de bouw van een Arubaans vliegveld aan het Amerikaanse Calmaquip Engineering. In datzelfde jaar liep een ander Nederlands bedrijf een waterproject van 310 miljoen gulden in Malawi.
  * Gegevens over contracten die Europese bedrijven willen afsluiten worden doorgesluisd naar het Amerikaanse bedrijfsleven. Zo wist Boeing een order van een paar miljard gulden te bemachtigen door op grond van afgeluisterde informatie lager te bieden dan de Europese vliegtuigbouwer Airbus.
  * Nonprofit-organisaties als het Rode Kruis, Amnesty International en Greenpeace worden afgetapt, omdat ze veel weten over derdewereldlanden.
  * Volgens Mike Frost van de Canadese inlichtingdienst liet voormalig premier Margaret Thatcher twee van haar ministers bespioneren door een Canadese geheim agent. Ze vermoedde dat beiden het niet eens waren met sommige van haar politieke opvattingen. Door de spionage aan Canada over te laten ontliep ze parlementaire controle.
  * Zelfs wijlen prinses Diana werd bespioneerd. Volgens de Washington Post bezat de NSA een dossier over haar met informatie uit onderschepte telefoongesprekken.

bron:netkwesties

Posted by zakzia  on  05/28  at  02:32 PM


Had tegen spyware eerst de gratis programma’s ‘adware’ en ‘spybot’, maar ben toen toch in het najaar van 2004 overgestapt op de betaalversie spysweeper. Toen stond de teller op 55.000 ‘fingerprints’ nu op bijna 140.000!

Goeie opstap naar allerlei gratis beveiligingsprogramma’s biedt:
http://www.computerbeveiliging.startpagina.nl Veel thema als spyware, virussen, firewalls, spam hebben weer hun eigen gespecialiseerde startpagina. Waarschijnlijk kennen de meesten dit allemaal wel.

Posted by Jan Hollander  on  05/28  at  02:55 PM


Over dat het scannen allemaal zoveel tijd kost, ik denk erover om mijn computer te partitioneren. Dan maak ik een apart deel van bijvoorbeeld 10 Gigabite voor de programma’s. En al de rest, als ‘Mijn documenten’ op de rest. Dan kan ik het in delen scannen. Maar dat moet ik wel laten doen, partitioneren heb ik zelf nog nooit gedaan.

Posted by Jan Hollander  on  05/28  at  03:01 PM


Sommige programma’s hebben er moeite mee en zetten toch data in de programmapartitie. Het is moeilijk later partities te wijzigen. Op net werken is het helemaal lastig
van A en B was van oudsher floppy drive, c de harde schijf en d en e de romdrives. De rest kon je dan voor zichtbare netwerkbindings gebruiken. Bij schijfpartities wordt dat een stuk lastiger omdat je er niet vanuit kan gaan dat na f alles vrij is. Aan de andere kant harde schijven van 80 gig roept gewoon om een paar partities.

Posted by ijstaartindeoven  on  05/28  at  03:23 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken