homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

TRAINING: “EEN KIND EN JE RELATIE”

c554Je zeker voelen in je relatie met je partner na het krijgen van een kind is voor veel verse ouderparen een hele uitdaging. Hoe kan een kind jullie relatie beïnvloeden? Welke nieuwe uitdagingen staan je relatie of huwelijk te wachten? Hoe past een kleintje hierbij?

Tijdens de drie delige training zullen we alle aspecten aandacht geven. Er is veel ruimte voor jouw eigen ervaring en je leert van andere deelnemers in een sociaal veilige omgeving.

Het is aanpoten voor kersverse ouders. Het krijgen van een kind verandert je leven en je relatie/ huwelijk definitief. Eerst was alle aandacht gericht op elkaar, maar daar komt nu een derde kleine speler of speelster bij, de aandacht moet worden gedeeld en verlegd.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je relatie uitdagend en liefdevol blijft na de komst van de kleine? Hoe kunnen pappa en mamma toch volledig van elkaar genieten?
Op deze en meer vragen werd tijdens de training ingegaan door docent Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger van de Assadaaka Communityop 06,13 en 20 mei 2022.

Boven alles hebben kinderen en jongeren een diep gevoelde behoefte aan, een authentieke en liefdevolle relatie met de ouders. Kinderen hebben baat bij een eerlijke en open relatie. Een band die zij dagelijks mogen koesteren.

Nooit is het te laat om de relatie met je kind te repareren of corrigeren. Tijdens de drie bijeenkomsten kregen ouders en aanstaande ouders praktische tips en oefeningen om te bouwen aan een warme en hechte relatie met hun kinderen.

De rabbijn moedigde de ouders aan om hun relatie met hun kind te koesteren. Het kan lonen om in de spiegel te kijken als ouder, als er een probleem op duikt in de relatie met je kind. Repareer een scheurtje, maak progressie in de relatie tot het kind.

De opvoeding die de ouder zelf heeft gehad kan van invloed zijn op de opvoeding die het kind nu van de ouder ontvangt. Heeft invloed op het gedrag en reacties op het gedrag van het eigen kind.

Emoties en reacties van een kind moeten mild bezien worden. Gezonde relaties in de omgeving van een kind zijn van belang; rol-modellen. Zij verdienen aandacht. Hieruit kan men ook lering trekken om de eigen relaties positief te verbeteren.

Emoties van het kind moeten bij voorkeur door de ouder niet worden onderdrukt. Ouders moeten leren de emoties van hun knd te leren herkennen. Emoties van het kind moeten in goede banen worden geleid, met als doel een goede geestelijke gezondheid van het kind te bevorderen.

Ouders hoeven in het geheel niet restrictief te handelen jegens het kind, wanneer ouders en het kind plezierig en ontspannen met elkaar kunnen communiceren. Met het kind kan met op milde en liefdevolle wijze communiceren en daardoor kunnen op aangename wijze ook grenzen stellen.

Als ouder moet je ook kunnen leren accepteren, dat je in de opvoeding fouten kunt maken. En dat deze fouten ook kunnen worden hersteld. Ieder kind heeft veel tijd en authentieke aandacht nodig van de ouders.

Ouderschap vergt moed, bij het maken van keuzes omtrent de opvoeding van een kind, maar ook om als ouder naar je zelf in de spiegel te kijken en jezelf e leren kennen of corrigeren. Een mild,  liefdevol en open contact met het kind leidt tot harmonieuze, hechte banden binnen het gezin.

Door: Ahmed El Mesri, voorzitter en Rabbijn Simon Bornstein, geestelijk verzorger

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalink



Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken