homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Verdubbeling meldingen bij deradicaliseringsmeldpunt na aanslagen Parijs

koBij het deradicaliseringsmeldpunt van stichting Assaadaka uit Amsterdam-Oost zijn sinds de terreuraanslagen in Parijs twee keer zoveel meldingen binnengekomen als normaal.

“Het gaat meestal om naasten”, zegt voorzitter van de stichting Ahmed El Mesri over de tientallen meldingen van radicalisering. “Mensen merken dan bijvoorbeeld dat hun kind aan het veranderen is.”

“Ze meten zich een ander uiterlijk aan, gaan vaker naar de moskee, of krijgen nieuwe vrienden’. Na een telefoontje gaan sociale werkers in gesprek met de melder en met de persoon die mogelijk aan het radicaliseren is.”

Meestal is het voldoende om de zorgen weg te nemen, maar er kan ook daadwerkelijk iets aan de hand zijn, zegt de voorzitter van de stichting. “Als blijkt dat iemand echt een gevaar is voor de samenleving, dan trekken we aan de bel. daar bestaat geen discussie over”.

Naast telefoontjes over radicalisering, komen er bij het meldpunt ook veel belletjes binnen van moslims die zich gediscrimineerd voelen na de aanslagen in Parijs. Zij worden uitgescholden of bespuugd.

Bekijk een reportage over het deradicaliseringsmeldpunt: http://www.nu.nl/amsterdam/4169890/verdubbeling-meldingen-bij-deradicaliseringsmeldpunt-aanslagen-parijs.html

Meldpunt afwijkend gedrag/radicalisering bij Assadaaka Community

Meldpunt afwijkend gedrag/ radicalisering - Kent u misstanden bij afwijkend gedrag? In de media ook wel radicalisering genoemd. Maakt u zich zorgen? Voelt u zich onveilig? Voor deskundige hulp kunt u terecht bij Assadaaka Community!
Naar aanleiding van de aanslagen in Parijs op 13 november jl. is er voor iedereen die daarover wil praten de komende weken een calamiteitenspreekuur. Een ieder die hier behoefte aan heeft, kan terecht bij het meldpunt afwijkend gedrag van Assadaaka Community.

Er hangt een grimmige sfeer onder de moslims en niet moslims in Nederland. Er is gebleken dat er veel behoefte is aan het creëren van wederzijds begrip. Wij vragen vanuit Assadaaka Community de mensen zich kalm en verenigd te houden. Wij horen elkaar juist in deze moeilijke tijd te ondersteunen en zelfs te begeleiden als het nodig is.

Assadaaka Community verafschuwt alle vormen van geweld.  Daarnaast geeft Assadaaka Community de voorkeur aan de term “afwijkend gedrag” in plaats van radicalisering. Dit, omdat de aanslagplegers veelal jongeren zijn met sociale en psychische problemen. De islam kent in wezen geen radicalisme.

Door middel van het Meldpunt afwijkend gedrag in het leven te roepen, hoopt Assadaaka Community de gemoederen onder bewoners van Amsterdam rustig te houden,  de saamhorigheid te bewaken en een klankbord te zijn voor discussies (dialogen). Voor veel mensen is Assadaaka een plek waar men terecht kan voor een luisterend oor. Het geeft mensen een houvast hier bijeen te komen. Het verzacht een beetje de pijn en creëert wederzijds begrip. Daarnaast verzorgt Assadaaka Community tal van activiteiten om de saamhorigheid en participatie tussen de verschillende bevolkingsgroepen te bevorderen. Meer informatie over de activiteiten kunt u vinden op http://www.assadaaka.nl.

U bent van Harte welkom op:

Kantoor – (werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur)
Plantage Middenlaan 14 -1hoog,
1018 DD Amsterdam
Telefoon: 020-7525131
E-mail: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Vriendschapshuis – (werkdagen van 17:00 tot 21.00 uur)
Palembangstraat 52,
1094 TK Amsterdam

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalink



Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken