homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

VS schiet met magnetronkanon

MOODY - Het Amerikaanse leger zet revolutionaire niet-dodelijke strijdmiddelen in om ?de kloof tussen schreeuwen en .... schieten? te overbruggen.
Het Pentagon heeft een nieuw hittestralend wapen ontwikkeld. Het kan worden gebruikt om een menigte onder controle te houden of in de strijd in Irak en Afghanistan.
De hittestraal veroorzaakt een intens gevoel van verbranding, waarvoor het slachtoffer zo snel mogelijk in dekking gaat. Het veroorzaakt geen blijvende verwondingen, aldus staatssecretaris Theodore Barna van Defensie.

,,We verwachten dat het wapen al in 2010 tot de standaarduitrusting van het leger behoort.??


Het wapen, gemonteerd op een Humvee-pantserwagen, gebruikt een grote schotelantenne om een onzichtbare elektromagnetische straal naar het doel te sturen. Deze magnetronstraal is effectief tot ruim 500 meter. Bestaande niet dodelijke antipersoonswapens, zoals rubber kogels, zijn alleen doeltreffend op de korte afstand.

Volgens de directeur van de afdeling niet-dodelijke wapens, kolonel Kirk Hymes, is deze technologie precies goed om ?de kloof tussen schreeuwen en schieten? te overbruggen.


De Silent Guardian (Stille Wachter) is ontwikkeld door Rayteon Co., een wapenproducent die er miljarden aan hoopt te verdienen.

Op de luchtmachtbasis Moody stelden journalisten zich bloot aan de straal. Op een afstand van een paar voetbalvelden was de straal te heet om te kunnen verdragen. De energiegolf verhit de huid tot ongeveer 55 graden Celsius. De pijn was weg op het moment dat het doelwit niet meer werd aangestraald.

Sinds het testen begon, twaalf jaar geleden, zijn tienduizend mensen blootgesteld aan het wapen. In geen enkel geval waren er verwondingen of was er medische zorg nodig, aldus het Pentagon.

Defensie heeft nog meer nieuwe toepassingen op het oog. Zo wil het leger een chemische ijzel inzetten tegen vijandelijke voertuigen in droge en warme gebieden.
bron: Algemeen Dagblad



Robert,

De hittestraal veroorzaakt een intens gevoel van verbranding, waarvoor het slachtoffer zo snel mogelijk in dekking gaat. Het veroorzaakt geen blijvende verwondingen, aldus staatssecretaris Theodore Barna van Defensie.

Op wie hebben ze dit dan uitgeprobeerd? Eh, op mensen mag niet en op dieren mag het ook niet maar goed dat doen we gewoon ...  en die kunnen nog steeds niks terug zeggen!

Posted by Tess Jungblut  on  01/26  at  10:00 PM


een wapenproducent die er miljarden aan hoopt te verdienen .

Waar komen die miljarden dan vandaan?

Posted by Tess Jungblut  on  01/26  at  10:01 PM


Wat ik nu zeg is echt geen onsmakelijke grap of zo maar serieus: misschien kan het wapen een spinoff hebben voor het kankeronderzoek!

Immers kanker kan heel slecht tegen hitte! smile

Uit de geschiedenis blijkt dat vaak heelmethoden voortkomen uit de oorlogsindustrie. Serendipity

Het leven neemt en het leven geeft :yinyang:

Posted by Tess Jungblut  on  01/26  at  10:07 PM


Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken