homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

?Etnische tegenstellingen nemen helemaal niet toe?

Bij wijze van column een interview Zorg+Welzijn journalist Martin Zuithof over het boek Culturel contrasten. Het verhaal van migranten in Rotterdam’. Wat voor Rotterdam geldt, geldt mutatis mutandis ook voor Amsterdam (Zeeburg).

De culturele contrasten tussen etnische groepen nemen helemaal niet toe. Voor zover ze wel toenemen, hoeven de verschillen niet tot conflicten tot leiden. Dat stelt Mellouki Cadat, NIZW-onderzoeker en co-auteur van het boek ?Culturele contrasten?. Cadat neemt rigoureus afstand van de conclusies die auteur Gabri?l van den Brink aan de studie verbindt. ?Als marxist zag hij vroeger alles als klassenstrijd, nu ziet hij alles als culturele strijd.? Lees hier meer op de website van Zorg+Welzijn

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mellouki Cadat op Friday, 24 March 2006
Permalink


Nieuwe redacteur Mellouki Cadat

Beste lezers,

Vanaf heden ben ik redacteur van Zeeburg.nu Weblog. Van april 2002 tot maart dit jaar was ik raadslid (GroenLinks) in Amsterdam Zeeburg. In deze periode heb ik het initiatief genomen voor de allereerste Nederlandse politieke weblog. Als redacteur van Zeeburg.nu kunt u van mij vooral korte, zakelijke stukjes over lokale politieke en maatschappelijke onderwerpen verwachten.

Met vriendelijke groet,

Mellouki Cadat

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Mellouki Cadat op Saturday, 18 March 2006
Permalink


Links Zeeburg: 71,5%

imageBinnenkort beginnen de onderhandelingen voor een nieuw bestuursakkoord / college. De PvdA heeft het initiatief voor de onderhandelingen. Voor de PvdA staat voorop bestuurlijke ervaring en/of de wil om bestuurlijke verantwoordelijkheid te dragen. Links om en/of rechtsom. GroenLinks is de derde partij en het verschil in aantal stemmen met de VVD is nog maar geen 300 stemmen… Ik ga ervan uit dat men vooral drie partijen-combinaties gaat onderzoeken.

Geschreven door Mellouki Cadat

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 08 March 2006
Permalink


Feestje met nare bijsmaak

imageVrijdag was de feestelijke oplevering van het complex My Place, in deze buurt beter bekend als de voormalige Berlageblokken, aan het Javaplein. Deze monumentale panden van de bekende Amsterdamse architect H.P. Berlage zijn het afgelopen jaar ingrijpend gerestaureerd. Naast 63 koopwoningen voor starters biedt My Place nu woonruimte aan meer dan 160 studenten. Stedelijk wethouder Duco Stadig (PvdA) en stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema (PvdA) verrichtten samen met Ron de Haas van woningbouwvereniging Ymere de opening.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 04 March 2006
Permalink


lijsttrekkersdebat in Meevaart

Er was eens, een lijsttrekkersdebat in de Meevaart. De Meevaart, een jongerencentrum/buurthuis organiseerde dit debat voor jongeren, om ze kennis te laten maken met de politiek. Of er erg veel kennis werd gemaakt, valt te betwijfelen. Een tafel in de hoek lag bezaaid met cda snoepjes (erg populair), klaprooszaadjes in pvda-zakjes, zonnebloemzaadjes in aa/dg zakjes en vooral veel folders, die niet zo in trek waren.
Over de goede bedoelingen van de lijsttrekkers valt niet te twijfelen. Ze deden allemaal erg hun best zo veel mogelijk hun standpunt naar dat van de jongeren om te buigen. Het duurde niet lang tot het debat zo saai werd als een wiskundeles op vrijdagmiddag.

Klik hier om verder te lezen

Gepost door ZaZkia op Friday, 03 March 2006
Permalink



Statistieken

Bekijks: 640340
Paginas "rendered" in 0.4846 secondes
49 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5788

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

kopieer deze link in uw rss nieuws-tikker

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig