homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Waar is het buitenland?

Het buitenland is kwijt. Verkiezingscampagnes reppen er met geen woord over. En dat terwijl Zeeburg zo’n internationale wijk is, met 109 nationaliteiten.
De verkiezingscampagne gaat bijvoorbeeld niet over de toetreding van Turkije tot de EU, terwijl er 3146 Zeeburgers de Turkse nationaliteit hebben. Evenmin over de schandalige leugens waarmee Rice ons een oorlog in Afghanistan (107 Zeeburgers) verkocht heeft (en waarvan iedereen van tevoren kon inzien dat het schandalige leugens waren). Er wordt zelfs met geen woord gerept over het feit dat Nederland nu vuil wordt aangekeken vanwege het net-niet-helemaal-kritiekloos volgen van Bush’ Afghanistan-beleid. Over Irak (40 Zeeburgers) en de verdwenen massavernietigingswapens heeft helemaal niemand het meer. De aanstaande verkiezingscampagne gaan over files, aow, het afschaffen bijstand voor 27-‘ers en ander gemuts. Maar het echte verhaal is elders.

En omdat PvdA zijn zinnen op het CDA heeft gezet, terwijl Balkenende in navolging van alle andere verkiezingen sinds Lubbers III, liever de VVD verkiest, komt er dus gewoon een Balkenende IV en verandert het vazallen-beleid niet. Laat minister Rice onze minister Bot toch lekker vuil aankijken! Waarom zou Bot moeten smeken om “samenwerking” met een regering die grote weerstand oproept bij de eigen bevolking? (zie onder andere http://www.impeachbush.org, www.infowars.com,) Op http://people-press.org/reports/display.php3?ReportID=271 is te zien, hoe de steun voor Bush is geslonken tot een magere 33%.
Onder paars was er discussie over elke doodstraf die in de VS voltrokken werd. Wie herinnert zich nog hoe de Amerikaanse soldaat Short niet werd uitgeleverd nadat hij zijn vrouw in mootjes had gehakt, omdat hij in eigen land mogelijk de doodstraf zou krijgen?
Nu lijkt er een totale stilte bij zowel politiek en media als het aankomt op het beleid van de VS om de habeas corpus in eigen land af te schaffen. Er worden steeds meer vraagtekens bij 11-9 geplaatst. De dubbelrollen van George Herbert Bush, Cheney en Rumsfeld in bedrijven als Carlyle en Halliburton kun je geen “schijn” van belangenverstrengeling meer noemen. Ondertussen knuffelt Duitsland steeds meer met Rusland, terwijl Georgie, Tsjetsjenie en Yukos dit bezwaarlijk rechtvaardigen. Dan is er ook nog China (113 Zeeburgers), met zijn dubieuze dubbelrol als bemiddelaar tussen de VS en Noord-Korea. En zelfs Iran (116 Zeeburgers) is van de kaart verdwenen nog voor de VS het van de kaart geveegd heeft. Wat we ervan moeten vinden, geen partij heeft er een mening over. De stemwijzer had 2 vragen over het buitenland weten te persen. Dus op wie de Zeeburgse globalist moet stemmen? Geen idee!

bron cijfers: http://www.os.amsterdam.nl/tabel/3262/
bron afbeelding: http://www.international-languages-week.org.nz

 


Volgende post: Moderne geneeskunde

Vorige post: Het geloof in je zelf


Ook Europa is verdwenen. Wachten we totdat Frankrijk een onderlinge deal sluit met Groot-Brittanni?, of komen de Nederlandse politci ook nog met idee?n hoe het verder moet nu de “grondwet” van tafel is geveegd.

Reactie: 1 gepost door:Robert van den Heuvel  op  10/24  om  04:17 PM


Wat een ongenuanceerde opvattingen over de Nederlandse en Amerikaanse buitenlandse politiek…! Ik meen me te herinneren dat er een kamermeerderheid te vinden was voor het sturen van Nederlandse militairen naar Uruzgan. Democratischer kan het toch eigenlijk niet…? Of is er iets mis met democratie…?

Reactie: 2 gepost door:Rogier Schravendeel  op  10/24  om  04:55 PM


Uhhh als je had opgelet was het je misschien opgevallen, die kamermeerderheid was er onder de voorwaarde dat het een “opbouw” missie was. Maar nu blijkt dat er niks valt op te bouwen en dat t ook nooit de bedoeling was geweest om iets op te bouwen en dat Nederland de kastanjes uit het vuur haalt voor een land dat zin heeft in een nieuwe oorlog, Iran of zo.

Op het moment dat Bot (die overigens wat mij betreft de beste BuZa minister is sinds Lunz) daarover verwijten maakt naar de VS krijgt hij van Rice de kous op zijn kop, overigens net als toen Bot suggereerde dat martelen niet de bedoeling kon zijn. En nu laat Nederland gewillig zijn minister van BuZa schofferen door Rice. Ik heb er echt geen woorden voor, vooral dat niemand het erover heeft.

Reactie: 3 gepost door:ZaZkia  op  10/24  om  05:02 PM


Nu, als de Tweede Kamer vindt dat we er weer mee op moeten houden, dan zullen ze dat wel aangeven. Zo werkt dat nu eenmaal in een democratie.

Reactie: 4 gepost door:Rogier Schravendeel  op  10/24  om  05:11 PM


Nou, en nu houdt iedere opppositiepartij zijn kop dicht, net terwijl er een minderheidskabinet is, waarom hoor je dan nu D66 en de PvdA niet meer? Da’s toch vreemd? Op wie moet ik nu strategisch stemmen?

Reactie: 5 gepost door:zazkia  op  10/24  om  05:37 PM


Vroeger stemde ik strategisch… had ik vier jaar de P in.  Tegenwoordig stem ik op de partij waar ik het in hoofdlijnen mee eens ben.

Reactie: 6 gepost door:Robert van den Heuvel  op  10/24  om  06:01 PM


Wat een ongenuanceerde opvattingen over de Nederlandse en Amerikaanse buitenlandse politiek…! Ik meen me te herinneren dat er een kamermeerderheid te vinden was voor het sturen van Nederlandse militairen naar Uruzgan. Democratischer kan het toch eigenlijk niet…? Of is er iets mis met democratie…?
Posted by Rogier Schravendeel on 10/24 at 05:55 PM

Zo is dat.
Schrijver heeft waarschijnlijk een hondje nodig als je ziende zo blind kunt zijn.

Nederland heeft bijna altijd in een slecht blaadje gestaan voor wat betreft het buitenlandbeleid.
Het Nederlandse vingertje
Nou Bot en Schrijver hebben het wiel weer uitgevonden, het belerende vingertje is terug.
Ongegeneerd wordt gerefereerd naar een aantal buitenlanders in Zeeburg.
Nou kun je mij niet vertellen dat die Afghanen hier zitten omdat de Amerikanen in hun land zitten.
Het lijkt mij eerder dat die voor de allesverwoestende Taliban zijn weggelopen. Dat Nederland niet aan opbouwen komt en dat we daarom meer mensen gaan sturen, juist om aan opbouwen toe te komen, is blijkbaar niet gelezen.
Ook Irakezen, waarom zouden die hier zitten? Weggelopen voor Bush? of voor saddampie.
Het hele stuk slaat als kut op dirk, iemand die spoken ziet. Gaarne opnieuw maar nu meer richting iets geloofwaardigs.

Reactie: 7 gepost door:Foort de Boer  op  10/24  om  06:31 PM


Deze discussie ontbreekt in de verkiezingscampagnes volledig. Dat is nu juist het punt.

Foort mag Afghanistan en Irak belangrijke missies noemen: democratie brengen waar nog nooit democratie bestond.
Een meerderheid van de tweede kamer volgt het beleid van George blind. Zonder de feiten te kennen… want die zijn geclassificeerd als geheim.
Dat spel hebben George Bush en Tony Blair ook succesvol gespeeld met hun inlichtingendiensten.

Een meerderheid van de Nederlanders is tegen de missie in Afghanistan!
Een tweederde meerderheid van de Amerikanen twijfelt ernstig aan het beleid van de regering Bush. Hoeveel Afghanen zijn er inmiddels vermoord?

Reactie: 8 gepost door:Robert van den Heuvel  op  10/24  om  07:17 PM


Ongegeneerd wordt gerefereerd naar een aantal buitenlanders in Zeeburg.

Om te laten zien hoe ontzettend internationaal uw buurt is, in vergelijking met het politieke debat, dat gaat over 30 euro premie.

Nou kun je mij niet vertellen dat die Afghanen hier zitten omdat de Amerikanen in hun land zitten.


Zei ik zoiets?

Ik zei niets over waarom Afghanen hier zitten.Ik ben het niet met je eens wat vingertjes betreft, tuurlijk moet je niet moreel bezwaar gaan maken als je zelf boter op het hoofd hebt, maar het gaat hier niet om bezwaren “om niet” en dus ook niet om vingertjes maar om onze soldaten in Irak en Afghanistan. Het voorbeeld van Short heeft ook niks te maken met vingers overigens, maar met kei-harde Hobbesiaanse machtspolitiek van de Hoge Raad, op het moment dat het daartoe de ruimte kreeg door gebrekkige wetgeving.

De VS heeft ons nodig, wij hun niet. Althans wel qua pensioenfondsem maar niet zo veel dat we geen weerwoord zouden kunnen hebben als Rumsfeld vertelt dat Nederland zich maar te voegen heeft naar het Amerikaanse “vernietig plantages en geef er niks voor terug” beleid.

Maar dat doet er nu niet toe. Rob heeft gelijk de pointe was, dat een debat wat iedereen zich aantrekt en waar iedereen een gezouten mening over heeft, niet mag verdwijnen in de nationale politiek.

Als iemand het niet met mij eens wil zijn, dan doet ‘ie dat het beste door te zeggen dat het buitenland helemaal niet belangrijk is, dat we ons onmiddellijk moeten richten op het mogelijke scenario dat een heel kleine laag van de bevolking in hele bescheiden extra bijdrage aan de AOW moet betalen. Dat het belangrijkste thema van deze verkiezingen de file zou moeten zijn. Oh ja en dat eeuwige gezeur over inburgering, da’s natuurlijk ook veel belangrijker dan de vraag of er “onze jongens” gaan sterven in een of ander oorlogje ergens ver wegjes.

Reactie: 9 gepost door:zazkia  op  10/24  om  07:46 PM


tongue rolleye Is het buitenland dan wel belangrijk ?

Reactie: 10 gepost door:Jan Hollander  op  10/24  om  08:22 PM


En dan heb je het nog niet gehad over het langer doorwerken, maar liefst tot 66 jaar. 1 Jaar meer dan de door Bismark in (uit het hoofd) 1870 ingestelde pensioenleeftijd van 65 jaar, door deze te koppelen aan de toenmalige levensverwachting. Hoorde vanavond op het nieuws dat die gemiddelde levensverwachting nu gaat stijgen tot 84 jaar voor de mannen en 86 voor de vrouwen.

Ja, die voor die geitebreiers moet ik de premie ophoesten.

Reactie: 11 gepost door:Jan Hollander  op  10/24  om  08:36 PM


Punt is dat niemand weet hoe nu verder te Afghanistan. Die Taliban zijn niet zulke lieverdjes. Er zijn de afgelopen jaren in Afghanistan meer doden gevallen zonder de bemoeiing van de VS dan met de bemoeiing van de VS. In feite is er een verschrikkelijke burgeroorlog gaande, net zoals die voor het aan de macht komen van de Taliban ook al speelde. Terugtrekken is een optie, maar dat geeft min of meer de garantie dat er een zeer extreme islamitische staat ontstaat, onder een regime dat eerder al Al Qaida steunde of in ieder geval zeer ruime opleidingsmogelijkheden bood. Daarom zou ik wel eens willen weten wat precies het alternatief is.

Zonder meer terugtrekken en kijken wat er gebeurt? Bloemen gaan uitdelen helpt niet ben ik bang…

Reactie: 12 gepost door:Rogier Schravendeel  op  10/24  om  09:00 PM


Ja er moest inderdaad eens beslist worden wat gebeurt in Afghanistan, maar niemand beslist. Nederland heeft ideeen (voor wederopbouw) maar de Amerikanen doen hun best om het tegen te werken, door opiumplantages te verbranden maar de opslagruimtes te laten staan. Het lijkt haast moedwillig want voor de oorlog was het al ruimschoots bekend bij de CIA (via MI6, die een lijst had) waar de belangrijkste opslagplaatsen lagen. Toch worden die niet aangepakt, en worden vooral stapels opiumvelden verbrand, zonder de eigenaars van enige substituut te voorzien. (Als je mij niet gelooft, James Risen, journalist voor de NYTimes komt met overtuigend materiaal, die weet een bron te citeren die stelt dat Rumsfeld de lijst met opslagplaatsen zo het raam heeft uitgekieperd)
Terugtrekken is niet het enige wat te doen valt, maar wel als iedere andere oplossing van de Amerikanen moet komen en we alleen braaf mogen knikken en uitvoeren wat Rumsfeld bedacht heeft.
Ik snap niet waarom zulke verhalen standaard uit de Nederlandse media blijven, terwijl er zeer zeer serieuze kritiek op het Bush-beleid komt, van binnen de VS uit.

Reactie: 13 gepost door:zazkia  op  10/24  om  09:50 PM


OK, terugtrekken is een optie. Ik vrees dat het kleine Nederland niet in staat is het grote Amerika zijn wil op te leggen. Dus het is terugtrekken of min of meer in Amerikaanse gareel lopen. Een heel moeilijke beslissing.

Reactie: 14 gepost door:Rogier Schravendeel  op  10/25  om  07:03 AM


@Jan, meen je dat nou of zeg je t voor de grap?
en wat Rogier betreft, ik zie niet in wat daar voor moeilijke beslissing aan is eigenlijk, althans ik zie het wel, het is een kwestie van nationaal eigen belang. Het Nederlandse pensioengeld is in de VS gestoken. (Overigens een grote vergissing die er al jaren zat aan te komen)

Maar het is nou net nationaal eigen belang om niet in de Amerikaanse pas te lopen
Abu Graib maakt het juist erg gemakkelijk. En de Road to Guantanamo evenzo. Dat is de belangrijkste inspiratiebron voor onze eigen gebakken teerroristjes. Je kan honderd posters opplakken tegen terrorisme, maar de beste manier om daartegen ten strijde te trekken lijkt mij stoppen met een eindeloze oorlog.

Het rare is dat ik het idee had dat er maar bitter weinig mensen voor de oorlog in Irak waren en dat er nu toch niks meer over gezegd wordt/kan worden. Alsof het normaal is dat ons land in oorlog is. http://www.clingendael.nl/publications/commentary/press/?id=5338

Reactie: 15 gepost door:zazkia  op  10/25  om  11:08 AM


Laten we eerlijk zijn: wat buiten Zeeburg gebeurt valt toch eigenlijk in het niet!? Zeeburg staat voor de vraag: wordt het bestuurd, of niet of niet? angry  Zie: http://www.zeeburg.nu/index.php/Comments/salm_stadsdelen_niet_opheffen_wel_verbeteren/
Dat is toch heel wat anders dan de truukfoto van Sadam op een kernraket, die Bush & Blair iedereen lieten zien die het maar zien wou.
mad

Reactie: 16 gepost door:Jan Hollander  op  10/25  om  03:18 PM


Zeeburg afschaffen of de dollar klapt en een economische crisis wordt militair afgewenteld op de rest van de wereld, hmm waar zit mijn portemonnee meer mee.  cool hmm  Het is dat t laatste onafwendbaar is, anders koos ik voor het onmiddellijk afschaffen van elk stadsdeel.
downer
Oeh doet me eraan denken; even vragen aan Straat of ‘t ie nou nog wel VVD stemt en wie zijn voorkeursstem verdient.

Reactie: 17 gepost door:zazkia  op  10/25  om  06:58 PM


Share |
Commenting is not available in this channel entry.

Terug naar de hoofdpagina

Zoeken


geavanceerd zoeken

Externe Links


Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid

Lokale Partijen

Overig