homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp pijlLog in penRegistreer

Politiek Dialoog op 10 maart 2018

politieke dialoogOp zaterdag 10 maart jongstleden heeft het evenement Politiek Dialoog plaats gevonden, georganiseerd door de Assadaaka Community in het vriendschapshuis op de polderweg 300, Amsterdam Oost.

Politici en belangstellenden waren aanwezig en op een opbouwende en respectvolle wijze, werden de thema’s besproken. De vragen uit het publiek werden door de politici zo veel mogelijk beantwoordt, wel met de kanttekening dat in de praktijk gestreefd moet worden naar betere oplossingen.

De volgende thema’s zijn behandeld:
Onderwerpen, Armoede, Onderwijs & Jongeren, Zorg & Welzijn, Fysieke toegankelijk, Onderwerpen, Huisvesting, Mensenrechten en Seksuele diversiteit.

Het was een goed bezochte en leerzame bijeenkomst onder het genot van een lekker hapje en drankje.

Een toespraak van de voorzitter Ahmed El Mesri .

Beste aanwezigen,

Allereerst wil ik iedereen hartelijk danken voor jullie komst!
Alle geïnteresseerden die vandaag zijn gekomen om met de politici in gesprek te gaan, wat fijn dat jullie zijn gekomen. Want dit is een mooie kans om de politici en de politieke partijen beter te leren kennen. Dit is jullie kans om ze alles te vragen. Top dat jullie er zijn.

En ik wil graag alle raadsleden en kandidaatsleden ook heel hartelijk bedanken voor jullie komst. Want jullie aanwezigheid geeft de bewoners de kans om in gesprek te gaan en hun vragen persoonlijk aan jullie te stellen. Dank jullie wel daarvoor.

Assadaaka Community zet zich al meer dan 28 jaar in voor de kwetsbare bewoners in Amsterdam Oost. Dat is hard nodig. Want er zijn veel mensen die het gevoel hebben dat ze tussen wal en schip vallen. Die binnen het formele zorg- en welzijnsaanbod niet de hulp of aansluiting kunnen vinden die zij zoeken en dan daarin het vertrouwen verliezen. Terwijl zij hulp wel hard nodig hebben.  Assadaaka Community heeft haar deuren altijd open staan, voor iedereen.
Wij bieden laagdrempelige hulp, met mantelzorg ondersteuning, een sociaal inloopspreekuur, noodhulp voorziening, Nederlandse taallessen, individuele begeleiding en nog veel meer. Maatwerk, zodat mensen de hulp krijgen die zij nodig hebben om weer verder te komen. Om weer te gaan participeren. Versterken van de zelf- en samenredzaamheid, daar staan wij voor.

Dat is ook waar wij het vandaag graag over willen hebben met alle aanwezigen. Wat is er nodig om het dagelijks leven van de bewoners van Amsterdam, of Amsterdam Oost, te verbeteren? Welke problemen liggen er, en welke oplossingen zien de politici?

Vandaag gaan we met elkaar in gesprek over de verkiezingen op 21 maart. We mogen dan voor 3 dingen stemmen: voor de gemeenteraad, voor de stadsdeelcommissie én voor het raadgevend referendum over de veiligheidswet. Dat zijn alle drie belangrijke zaken. Allereerst, de gemeente politiek. Soms lijkt de centrale stad ver weg, maar de gemeente politiek gaat ons allemaal aan.

Op 21 maart kiezen wij de raadsleden van de gemeenteraad. Deze raadsleden bepalen het beleid voor de gemeente, hier in Amsterdam. Het gaat bijvoorbeeld over het huurbeleid. Hoe zorgt de gemeente voor voldoende aanbod van sociale huurwoningen in Amsterdam? En het gaat ook over belastingen en heffingen, over onderwijs, over uitkeringen en over zorg. Het persoonsgebonden budget en het aanvragen van hulpmiddelen zijn allemaal zaken die onder het gemeentelijk beleid vallen. Op 21 maart stemmen wij op één van de raadsleden, die behoren tot één van de 28 partijen die in Amsterdam meedoen.

We stemmen op 21 maart niet alleen voor de gemeenteraad, maar ook voor de stadsdeelcommissie leden. Want het bestuur van de stadsdelen is sinds dit jaar veranderd. Voorheen kozen we het dagelijks bestuur. Nu worden deze drie bestuursleden benoemd. We kiezen nu alleen de stadsdeelcommissie leden. Zij adviseren het dagelijks bestuur, over de uitvoering van het beleid in het stadsdeel. Omdat goed te kunnen doen, moeten zij echt de oren en ogen van de het stadsdeel zijn. Het advies wat zij geven aan het dagelijks bestuur is zwaarwegend, dus zij hebben veel invloed op het wat er in het stadsdeel gebeurt. Eén van de kandidaatsleden van de Stadsdeelcommissie voor Oost is ook hier aanwezig, dat is Rick Vermin. Dank je wel dat je er bent.

En dan brengen we op 21 maart ook nog onze stem in het raadgevend referendum, op de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De wet op inlichtingen en veiligheidsdiensten was verouderd, van 2012. Inmiddels is er zoveel veranderd, dat er een nieuwe wet is gemaakt, in 2017. De meeste mensen vinden ook deze wet gemoderniseerd moest worden, maar tegenstanders van deze nieuwe wet vinden dat de vrijheden van de inlichtingendiensten om onderzoek te doen, te ruim zijn geworden. Je kan op 21 maart vóór of tegen stemmen, en de uitslag is een advies aan de regering.
Maar vandaag zullen we het vooral hebben over Amsterdam.

Nogmaals, dank jullie wel dat jullie er zijn en ik kijk uit naar een inspirerend, informatieve middag!

Voor meer informatie tijdens kantooruren:
ASSADAAKA: Polderweg 300, 1e etage, 1093 KP Amsterdam | Tel:  0647440672 | IBAN: NL22 ABNA 0489 3349 97 | K.v.K. 40.53.87.25 | E. .(JavaScript must be enabled to view this email address)  | W. http://www.assadaaka.nl

Gepost door ahmed
Cafe • (0) CommentaarPermalink



Naam:

Email:

URL:

Smileys

Onthoud mijn persoonlijke informatie

Mail me bij vervolg-commentaar


Terug naar de hoofdpagina

Zoeken

geavanceerd zoeken