homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp boeiOude Lay-Out contactContact pijlLog in penRegistreer

anbi-logo Stichting Assadaaka Community is een ANBI-stichting.
Adres: Polderweg 300
Pc/Plaats 1093 KP Amsterdam
KVK-nummer: 72535318

Tel: 06-47440672

info@assadaaka.nl
Klik hier voor het beleidsplan.

Youtube Films


Assadaaka


Kinderen fietsen steeds minder

Kinderen fietsen steeds minder. Het totaal aantal fietskilometers dat kinderen tussen de zes en veertien jaar jaarlijks afleggen, is de laatste jaren gedaald met tien procent. Met name in de steden laat de jeugd de tweewieler steeds vaker staan. Als de trend doorzet dreigt de fiets uit het straatbeeld te verdwijnen.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Wednesday, 24 May 2006
1104 hits (2) Reactie(s)Permalink

Verdrinkingsdood bedreigt hazen

Honderden hazen en konijnen dreigen te verdrinken als de uiterwaarden van de grote rivieren vollopen. Voorheen werden ze uit het water gevist door jagers, maar die mogen dat niet langer.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Wednesday, 24 May 2006
895 hits (1) Reactie(s)Permalink

Bier draagt voor 2,7 miljard bij aan economie

De brouwerijsector draagt ruim 2,7 miljard euro bij aan de Nederlandse economie. Dit hebben onderzoekers van Ernst & Young becijferd. Ruim een kwart komt direct vanuit de brouwerijen zelf, de rest genereren ketenpartners zoals leveranciers en de horeca. De Nederlandse brouwerijen bieden 7.500 mensen werk, indirect zijn nog eens 72.000 mensen voor hun werk afhankelijk van de sector. In totaal verdient de Nederlandse staat 1,3 miljard euro aan belastingen door de productie en verkoop van bier.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 23 May 2006
1147 hits (4) Reactie(s)Permalink

niks komma nul nada


Niks komma nul nada is wat Ijstaart aantrof op de website Zeeburg.nu of er op Hemelvaart in Zeeburg nog wat te doen was.
Ook andere buurtsites zwijgen als het spreekwoordelijke graf.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door ijstaartindeoven op Tuesday, 23 May 2006
1179 hits (8) Reactie(s)Permalink

Met twee kunstbenen de Mount Everest bedwongen

De Nieuw- Zeelandse alpinist Mark Inglis, die vorige week als eerste mens met twee kunstbenen de Mount Everest bedwong, moet zijn klimstunt bekopen met het verlies van een vinger en bevriezings- verschijnselen aan zijn bovenbenen. Hij moest onderweg al een van zijn kunstbenen repareren nadat die het begeven had. In Nieuw-Zeeland moet Inglis zich opnieuw aan zijn benen, indertijd onder de knie geamputeerd, laten behandelen omdat die bevriezings- verschijnselen vertonen. “Het was zo koud, zo koud.” (bron: nu.nl)

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 22 May 2006
1384 hits (0) Reactie(s)Permalink

Nieuwe damesblouse politie schijnt door

Opnieuw is het nieuwe politie-uniform in opspraak. Dit maal gaat het om de damesblouse die bij het nieuwe uniform gedragen moet worden. Wanneer de dames de witte blouse aan hebben, kan een ieder zien wat voor onderkleding er gedragen wordt. ‘Dit kan nooit de bedoeling zijn’ aldus de voorzitter van de Nederlandse Politiebond Hans van Duijn.
Bij de draagproeven van de nieuwe blouse is waarschijnlijk de stof gebruikt die voor de oude blouse gebruikt werd. In de laatste fase van de draagtest is men pas over gegaan op de nieuwe en tevens doorschijnende stof.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 22 May 2006
1624 hits (38) Reactie(s)Permalink

Gazelle stopt productie frames

Fietsproducent Gazelle is gestopt met de productie van fietsframes. De fabriek is hiermee na 114 jaar gestopt.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Monday, 22 May 2006
1313 hits (10) Reactie(s)Permalink

Zwarte Grondel gevonden in het IJ

In het IJ is een nieuwe vissoort aangetroffen: de Zwarte Grondel. Deze vis leeft normaal in de zoute wateren van Zeeland. De soort werd in 1964 voor het eerst in Zeeland ontdekt. De zaadjes zijn hier waarschijnlijk heen gedreven.
Volgens stadsecoloog Martin Melchers vinden steeds meer bijzondere zoutwatervissen de weg naar de stad. Vissoorten als de griet en de kabeljauw kunnen hier overleven omdat op grote diepte van het IJ het water zout is. (bron: AT5)

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 20 May 2006
1632 hits (1) Reactie(s)Permalink

Geen junkfood meer op Engelse scholen

Britse scholieren krijgen na de zomervakantie niet langer chocola, patat, suikerhoudende frisdranken en slecht vlees voorgezet tijdens de schoolmaaltijden. De Britse minister van onderwijs heeft voedingsregels opgesteld die volgens een woordvoerder ‘tientallen jaren van verwaarlozing’ moeten goedmaken.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Saturday, 20 May 2006
1097 hits (0) Reactie(s)Permalink

Speurtocht naar het beste ‘sorrygebaar’

De meeste mensen weten wel welke vinger ze ‘moeten’ opsteken als ze zich aan iemand ergeren in het verkeer. Maar een gebaar om sorry mee te zeggen als je in de auto of op fiets zit, is er niet. Daarom houdt de verkeersveiligheidsorganisatie 3VO een peiling op het internet om het beste ‘sorrygebaar’ te vinden.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Saturday, 20 May 2006
1143 hits (9) Reactie(s)Permalink

Man mag geamputeerd been niet verkopen op internet

Een Nieuw-Zeelandse man mag zijn geamputeerde been niet te koop aanbieden op internet. De Nieuw-Zeelander Shane Torrance heeft suikerziekte en verloor daardoor ruim een jaar geleden zijn been. Hij bewaarde het getatoe?erde lichaamsdeel in zijn vrieskist en plaatste het deze week op de veilingsite Trade Me. Die verwijderde de advertentie na een paar uur wegens ‘smakeloosheid’.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 19 May 2006
1203 hits (8) Reactie(s)Permalink

Homofiele ooievaars broedden ei uit

De Europese ooievaars in Zoo Parc Overloon hebben voor een verrassing gezorgd. Binnen de kolonie hebben zich drie homostellen gevormd. Er zijn twee paartjes met mannen en één paar met vrouwtjes. Hoewel homosexualiteit niet ongewoon is in het dierenrijk, gaan de ooievaars in Zoo Parc Overloon nog een stapje verder. De homostellen zijn fanatiek aan het broeden geslagen; de eerste jongen zijn inmiddels geboren.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 19 May 2006
1313 hits (23) Reactie(s)Permalink

Nieuw product: Chocolade met vleeswaren en fruit


AMSTERDAM - Vleeswaren in combinatie met chocolade en fruit. Vreemd maar wel lekker, moet de Amsterdamse chocolatier Kees Raat hebben gedacht toen hij zijn nieuwe product met deze smaken uitvond.

Het nieuwe product heet Chiapas. De makers spreken van een nieuwe smaaksensatie en willen hiermee ‘de wereld veroveren’.


Raat ontwikkelde in opdracht van Delicious Food Products het nieuwe product. ‘Chiapas is de nieuwste smaaksensatie op basis van pat? en chocolade. Het is een lekkernij die gecombineerd wordt met vleeswaren, groenten en fruit’, meldt de producent.

Op korte termijn is zelfs Chiapas groenten en kaas te verwachten. Groothandel Hanos gelooft in het product en biedt de eerste zes varianten vanaf half juni in al haar filialen aan.

Bron: http://www.zibb.nl/catering

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door ijstaartindeoven op Friday, 19 May 2006
945 hits (2) Reactie(s)Permalink

oorlogsrecht


De Nederlandse strijdkrachten gaan in Afghanistan onder internationaal oorlogsrecht opereren. Dit betekent dat ze moeilijker te vervolgen zijn. De straffen op bijvoorbeeld marteling worden wel zwaarder hierdoor. Met de Eric O. affaire nog in de benen vertrekken straks de Nederlandse strijdkrachten naar Afghanistan.
Of je er nu voor bent of tegen, maakt niet meer zoveel uit. Dat er in de nabije toekomst wat Taliban(dieten) worden afgevlamd, wel daaraan hoeven we niet te twijfelen. Het zijn allerminst heerschappen die met een corrigerend woordje vooruit kunnen. Ik roep nog even in herinnering de schandalige handelwijze met de boedhabeelden. Dat het goed is dat de Taliban verdreven is, lijkt me buiten kijf. Dat ze weer aan de deur kloppen is ook bekend.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door ijstaartindeoven op Friday, 19 May 2006
1153 hits (7) Reactie(s)Permalink

Duitse vrouw dumpt vriend als onderpand

Een 20-jarige Duitse vrouw heeft haar vriend als ‘menselijk onderpand’ achtergelaten bij een benzinestation in het Zuid-Duitse M?nchberg.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Friday, 19 May 2006
1099 hits (10) Reactie(s)Permalink

Inwoners steden minder vriendelijk

De vriendelijkheid van mensen die in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag wonen, laat te wensen over. Dat vindt twee derde van de Nederlanders. Uit de Nationale Ontvangst Barometer onder 750 mensen blijkt dat Nederlanders in de rest van het land vriendelijker zijn.
Van de stedelingen vindt 61 procent zelf ook dat zij minder sympathiek zijn dan de mensen in de rest van het land.
Voor het onderzoek is gekeken naar de ontvangst en vriendelijkheid bij receptiebalies. In de drie grote steden zijn het vooral de zakelijke en overheidsinstellingen waar de vriendelijkheid tekort schiet. (bron: rtvNoord-Holland)

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 18 May 2006
1040 hits (6) Reactie(s)Permalink

‘Leer schoolmeester weer spannend vertellen’

Waar zijn de spannende verhalen gebleven die meester vroeger op school vertelde tijdens de geschiedenisles? Ze zijn verdwenen. Leerlingen moeten het tegenwoordig allemaal zelf uitzoeken. Niks wegdromen meer naar vervlogen tijden. Zelfstudie is het parool, de onderwijzer nog slechts als coach. Daar moet verandering in komen; geschiedenis moet weer l??k worden!

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Thursday, 18 May 2006
1316 hits (1) Reactie(s)Permalink

Miss Bikini World in tempel voor Boeddha

Het gastland van de verkiezing Miss Bikini World 2006, Taiwan, bekijkt of een boeddhistisch klooster geschikt is als decor voor het spektakel.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Thursday, 18 May 2006
1038 hits (1) Reactie(s)Permalink

Nederland schrikt van eigen starheid

‘Regels zijn regels’. Het zijn inmiddels gevleugelde uitspraken in de politiek. Vele vluchtelingen hebben de verstrekkende gevolgen al aan de lijve ondervonden. Zij werden, om een leugentje over hun naam of afkomst, in vertrek centra geplaatst en uitgezet. Nu Ayaan Hirsi Ali misschien hetzelfde te wachten staat, is het land ineens te klein en vragen velen zich af of er naast rechtlijnigheid niet ook behoefte is aan wijsheid.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Wednesday, 17 May 2006
1085 hits (7) Reactie(s)Permalink

Slachtoffer van geweld


AMSTERDAM - Politieagenten zijn steeds vaker slachtoffer van geweld. Vorig jaar raakte een kleine duizend agenten gewond tijdens hun werk. In de jaren negentig waren dat er ongeveer zevenhonderd per jaar en twintig jaar geleden nog geen driehonderd. Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam, meldt de Volkskrant dinsdag. Bron:www.nu.nl

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door ijstaartindeoven op Tuesday, 16 May 2006
1114 hits (1) Reactie(s)Permalink

Pagina 2 van 4 pagina's  < 1 2 3 4 > 

Statistieken

Bekijks: 14800848
Paginas "rendered" in 0.3605 secondes
44 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5788

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

Rss van Assadaaka

Vrijwilligers/Stagiairs

Assadaaaka is op zoek naar vrijwilligers die NT2 willen doceren.Klik hier voor meer informatie.

sbb-logo Assadaaaka is op zoek naar stagiairs. Assadaaaka is een erkende stageplek voor de opleidingen:
Bedrijfsadministrateur
Helpende Zorg en Welzijn
Medewerker secretariaat en receptie
Leerbedrijf Nummer: 100032757

Klik hier voor meer info Aanmelden? Mail info@assadaaka.nl


Externe Links

Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid, welzijn en woningbouw-
verenigingen

Politie

Lokale Partijen

Buurtsites

Verenigingen

Cultuur

Scholen

Uitgaan