homeVoorpagina whoisWie zijn wij? penZelf schrijven boeiHelp boeiOude Lay-Out contactContact pijlLog in penRegistreer

anbi-logo Stichting Assadaaka Community is een ANBI-stichting.
Adres: Polderweg 300
Pc/Plaats 1093 KP Amsterdam
KVK-nummer: 72535318

Tel: 06-47440672

info@assadaaka.nl
Klik hier voor het beleidsplan.

Youtube Films


Assadaaka


Wouter Bos favoriet bij kinderen

PvdA-lijsttrekker Wouter Bos heeft het verkiezingsdebat van het NOS Jeugdjournaal gewonnen. Dat meldt de NOS zondag. Jan Marijnissen (SP) werd tweede en Jan Peter Balkenende (CDA) eindigde als derde. Het slechtst scoorde Mark Rutte (VVD).

Van de kinderen tussen negen en twaalf jaar vond 48 procent Wouter Bos het beste in het debat van zaterdagavond. De PvdA-lijsttrekker is bij 45 procent de kinderen de favoriet voor het premierschap. Bij de vraag wie ze het irritantst in het debat vonden, was Balkenende koploper met veertig procent. De debat van het Jeugdjournaal trok zaterdagavond 701 duizend kijkers.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Sunday, 12 November 2006
1444 hits (4) Reactie(s)Permalink

Stemvolmachten aangeboden op veilingsite

Op de veilingsite marktplaats.nl zijn volmachten voor de verkiezingen van de Tweede Kamer te koop aangeboden. Een inwoner van Den Bosch vroeg voor zijn stem een minimumbedrag van 50 euro. De veilingsite heeft die advertentie samen met een soortgelijke aanbieding inmiddels verwijderd, zegt een woordvoerder.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Saturday, 11 November 2006
823 hits (0) Reactie(s)Permalink

Spaanse stad wil meer vrouwen in verkeer

MADRID (ANP) - In de strijd tegen seksisme wil een Spaanse stad meer vrouwen op verkeersborden en verkeerslichten. Uiteindelijk moet de helft van de borden en signalen in Fuenlabrada vrouwelijke figuren met rokken en paardenstaarten krijgen. De emancipatie begint met de vervanging van oude en defecte signalen en borden. Het gaat de belastingbetaler geen cent extra kosten, beloofde de raad van de gemeente ten zuiden van de hoofdstad Madrid. (bron: bnr.nl)

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 10 November 2006
932 hits (0) Reactie(s)Permalink

Nederland loopt leeg

Steeds meer mensen in Nederland emigreren. In de eerste negen maanden van 2006 zijn bijna 100 duizend mensen ge?migreerd. Voor het derde jaar op rij is de emigratie fors groter dan de immigratie. In die drie jaar is het bevolkingsverlies door migratie opgelopen tot 75 duizend, de omvang van een middelgrote stad. Dit blijkt uit nieuwe cijfers die het CBS vrijdag heeft bekengemaakt. Het aantal emigranten is opnieuw toegenomen, tot bijna 100 duizend in de eerste negen maanden van 2006.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 10 November 2006
947 hits (14) Reactie(s)Permalink

Elfstedenkaarten eerlijker verdeeld

Precies de helft van de leden met een startkans van de vereniging De Friesche Elf Steden krijgt deze winter een startkaart voor een eventuele Elfstedentocht. De andere helft is de volgende winter aan de beurt. Woensdag is er geloot. Mocht het deze winter tot een Elfstedentocht komen, dan hebben 20.288 schaatsers het recht om te starten.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Friday, 10 November 2006
752 hits (0) Reactie(s)Permalink

Koetje Boe Speelgoed van het Jaar

Het spel Koetje Boe is in de categorie 0-4 jaar verkozen tot Speelgoed van het jaar 2006. Dat maakte de organisatie van de verkiezing gisteren bekend. In de categorie 4-6 jaar won het spel Boswachterhuis. Voor kinderen tussen de 6 en 8 is de Fur Real Knuffelchimp het beste speelgoed. Voor de 8 to 12-jarigen is het Wildlife DVD Bordspel het beste. De Lego Technik Truck is het leukste speelgoed voor spelers van 12 jaar en ouder.

http://www.speelgoedvanhetjaar.nl/

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Thursday, 09 November 2006
801 hits (1) Reactie(s)Permalink

Schipholtunnel na ongeluk vol met patat

AMSTERDAM - De Schipholtunnel is woensdagmiddag na een botsing van twee personenauto’s met een vrachtwagen gevuld met patat. Er zijn geen gewonden gevallen. Om 20.00 uur waren de wegen weer begaanbaar. Dat maakte de ANWB woensdag bekend.
Het ongeluk gebeurde rond 15.00 uur. E?n van de auto’s is terechtgekomen onder de vrachtwagen, die over de hele breedte van de buis ligt. “Er kan geen muis meer door”, zei een politiewoordvoerder.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 08 November 2006
1011 hits (0) Reactie(s)Permalink

Vrouw ergert zich aan man met witte sokken en strings

Witte sokken, sokken met tekenfilmfiguren en strakke zwembroeken. Dat zijn kledingstukken die vrouwen niet bij mannen willen zien. Maar een goedkoop overhemd met een foute print (hawaiiprint of batik) staat op de eerste plaats in de top tien van foute kledingstukken bij mannen.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Wednesday, 08 November 2006
799 hits (2) Reactie(s)Permalink

Cheney op jacht tijdens verkiezingsdag

De Amerikaanse vicepresident Dick Cheney gaat dinsdag op verkiezingsdag jagen in South Dakota. Dat meldde zijn woordvoerster maandag. Het is de eerste jachttrip van Cheney sinds hij in februari per ongeluk een vriend neerschoot tijdens een kwarteljacht in Texas. Volgens de zegsvrouw gaat het dinsdag om een jaarlijks jagersuitje van de vicepresident in de Amerikaanse staat.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Tuesday, 07 November 2006
749 hits (1) Reactie(s)Permalink

Australische koeien drinken uitstekende wijn bij het voer

Circa zestig Australische koeien krijgen dagelijks een fruitige wijn toegediend, een mix van de druivensoorten Cabernet, Shiraz en Merlot uit de streek van de Margaret River.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Tuesday, 07 November 2006
729 hits (0) Reactie(s)Permalink

‘Verdachtenbalkje’ als zonnebril te koop

AMSTERDAM (ANP) - Anoniem het publiek opzoeken; het gaat maar moeilijk samen. Zo ook een tv-journalist te woord staan, maar toch onherkenbaar willen blijven. De oplossing is volgens het bedrijf Hardcore Supplies uit Zoetermeer de Black Bar, een bril in de vorm van het welbekende zwarte balkje. Black Bar is vanaf half november te koop voor iedereen die onherkenbaar wil zijn of natuurlijk gewoon grappig voor de dag wil komen. ,,Een Black Bar op je neus geeft niet alleen een vrolijke twist, het beschermt naast de zon en stof ook tegen Big Brother’‘, stelt het bedrijf dat de bril 14 november officieel introduceert.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Monday, 06 November 2006
798 hits (1) Reactie(s)Permalink

Londen begroet Merkel met Belgische vlag

Londen heeft voor een bezoek van de Duitse bondskanselier Angela Merkel per ongeluk de Belgische vlag opgehangen. In de ambtswoning van premier Tony Blair in Downing Street stond naast de Britse Union Jack korte tijd de Belgische driekleur van zwart, geel en rood in verticale banen.
Een Duitse diplomaat ontdekte de vergissing op tijd, meldde de Duitse televisie zaterdag. Bij de gezamenlijke persconferentie van Merkel en Blair was de juiste vlag te zien: de Duitse met zwart-rood-goud in horizontale banen. bron: bnr.nl)

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Sunday, 05 November 2006
855 hits (0) Reactie(s)Permalink

Olifant gaat op fiets bejaarde vrouw zitten

Een olifant heeft de fiets van een 69-jarige vrouw uit Huissen vernield. Het beest ging op haar zadel zitten. Dat meldt de politie donderdag. De vrouw had haar rijwiel tegen een hek in haar woonplaats geparkeerd toen ze ging winkelen. Een olifant van een circus dat in het Gelderse plaatsje is neergestreken en die onder begeleiding door de straat werd geleid, ging op de fiets zitten. De schade, naar schatting zo’n vierhonderd euro, wordt door het circus vergoed.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Sunday, 05 November 2006
856 hits (1) Reactie(s)Permalink

Mariniers ?drooggelegd?

Amsterdam - Vice-admiraal Kelder heeft in reactie op het ongewenste gedrag bij marinepersoneel besloten dat ze per direct ?drooggelegd? worden. Op oefening en tijdens het uitgaan in het weekend mogen de mariniers geen alcohol meer nuttigen. Volgens Kelder is dit de enige manier om misdragingen, zoals tijdens een oefening in Noorwegen in oktober het geval was, te voorkomen. De mariniers misdroegen zich in oktober in een discotheek in Noorwegen nadat ze te veel gedronken hadden.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Saturday, 04 November 2006
845 hits (2) Reactie(s)Permalink

Man snijdt stembanden door met cirkelzaag

Een 44-jarige man is in de nacht van donderdag op vrijdag in Amsterdam zwaargewond geraakt toen hij tijdens zijn werk per ongeluk met een cirkelzaag in zijn hals zaagde. De man is buiten levensgevaar, maar in het ziekenhuis bleek dat hij zijn stembanden heeft doorgesneden. Dat maakte de politie vrijdag bekend.  De sloper had nachtdienst en was bezig met het verwijderen van een muur in een gebouw van de Vrije Universiteit.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 03 November 2006
881 hits (0) Reactie(s)Permalink

Veel gevangenen vast voor iemand anders

In Nederlandse gevangenissen zitten tientallen mensen die tegen betaling een straf voor een ander uitzitten. Bij een controle door justitie in drie gevangenissen onder zevenhonderd gedetineerden bleek dat van 46 van hen de gegevens niet klopten, of dat sprake was van persoonsverwisseling. Dat blijkt uit onderzoek gepubliceerd in het blad Justiti?le verkenningen. Rechtswetenschapper Jan Grijpink, die de overheid adviseert over het gebruik en de opslag van persoonsgegevens, stelt in het artikel dat deze cijfers slechts een minimale indicatie geven van de omvang van het probleem.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Friday, 03 November 2006
847 hits (4) Reactie(s)Permalink

Superrijken vragen belastingverhoging

Zestien superrijke, bekende Nederlanders hebben in een gezamelijk manifest in de Volkskrant aan Balkenende geschreven dat zij meer belasting willen betalen voor diegene die het geld echt nodig hebben. Zij vinden dat de kabinetten Balkenende de rijken teveel hebben bevoordeeld.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Friday, 03 November 2006
910 hits (6) Reactie(s)Permalink

Quote: Rijke Nederlanders 10 procent rijker

Alsof Sinterklaas al in het land is, strooit het zakenblad Quote opnieuw met miljarden in de inmiddels tiende Quote 500-lijst. Het vermogen van ‘grootgeldbezitters’ in Nederland is dit jaar met ruim 10 procent gestegen naar 121,5 miljard, zo becijferden de Quote-redacteuren deze keer. John de Mol wordt minder rijk geschat in de nieuwe Quote-500. Door slechte belegging verloor de Mol volgens het blad 200 mln euro en verlaat de top-10. Op zich geen grote aardverschuivingen in de volledige lijst, ook al verdwijnt langzaam het oude geld uit de top tien door het overlijden van de broers Frits en Paul Fentener van Vlissingen.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Thursday, 02 November 2006
736 hits (0) Reactie(s)Permalink

Wildplasser valt in het Singel door storm

Een wildplassende fietser heeft woensdagochtend in Amsterdam zijn daad moeten bekopen met een nat pak. De boom aan het Singel waartegen hij zijn blaas ledigde waaide door de harde wind om, waarna de man ten val kwam en in het ijskoude grachtenwater belandde.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Jan Hollander op Thursday, 02 November 2006
745 hits (0) Reactie(s)Permalink

Studente naakt op Coolsingel

Rotterdam - Een 21 jarige studente uit Maastricht heeft maandagmiddag enige tijd naakt over de Coolsingel in haar evaskostuum gelopen. Precies 23 minuten liep zij met alleen bontlaarzen aan en gewapend met een videocamera om de reacties van voorbijgangers vast te leggen. In het AD zegt de studente: ?Ik had al een hele tijd grote interesse naar de reactie op naakt op straat.? Een voorbijganger die ook een camera bij zich had, heeft de ludieke actie gefilmd en op internet gezet.

Klik hier om verder te lezen Delen via:

Gepost door Robert van den Heuvel op Wednesday, 01 November 2006
1494 hits (0) Reactie(s)Permalink

Pagina 3 van 4 pagina's  < 1 2 3 4 > 

Statistieken

Bekijks: 14835520
Paginas "rendered" in 0.2368 secondes
48 uitgevoerde vragen
Debug mode is on
Aantal Artikelen: 5797

Zoeken


geavanceerd zoeken

RSS:

Rss van Assadaaka

Vrijwilligers/Stagiairs

Assadaaaka is op zoek naar vrijwilligers die NT2 willen doceren.Klik hier voor meer informatie.

sbb-logo Assadaaaka is op zoek naar stagiairs. Assadaaaka is een erkende stageplek voor de opleidingen:
Bedrijfsadministrateur
Helpende Zorg en Welzijn
Medewerker secretariaat en receptie
Leerbedrijf Nummer: 100032757

Klik hier voor meer info Aanmelden? Mail info@assadaaka.nl


Externe Links

Nieuwssites

Persoonlijke Sites

Overheid, welzijn en woningbouw-
verenigingen

Politie

Lokale Partijen

Buurtsites

Verenigingen

Cultuur

Scholen

Uitgaan